D. Tóth Kriszta anti-insta kihívásra buzdítja követőit

2019.04.05

Hatalmas felbolydulást, néhol komoly indulatokat váltott ki az anti-insta néven ismertté vált kihívás a magyar Instagram tartalomgyártók és fogyasztók között. D. Tóth Kriszta műsorvezető 365 napos kihívást hirdetett az Instagram oldalán, ahol azt ígéri, hogy minden nap megoszt egy képet az igazi, kevésbé tökéletes oldaláról.  

Mert az élet: tökéletlen, de pont ettől izgalmas és csodás. Nem attól, amit vetítesz róla az instán. Mostantól egy teljes éven át minden nap megmutatok egy-egy tökéletlenséget magamon vagy magam körül. Akkor is, ha előnytelen, akkor is ha bosszantó. A lényeg, hogy igazi legyen. Szabadítsuk föl az Instagramot! Szóval: anti-insta kihívás indul!

Sokan érzik magukat szerencsétlennek, boldogtalannak, miután megnézik ismerőseik vagy az általuk követett influencerek képeit, videóit, írásait. A közösségi médiafigurák - vitathatatlanul kemény munkával, de mégis - gyakran irreálisan tökéletes képet festenek le, amely egy hétköznapi ember számára követhetetlen, a trendeknek való meg nem felelés pedig belső feszültséget szül. A kutatási eredmények alapján úgy tűnik, hogy ezek erősen ronthatják az önbizalmunkat, az általános testképideálunkat és a saját testünkhöz, valamint énképünkhöz való viszonyunkat. 

Bloggerként és marketing tanácsadóként azt gondolom, hogy a közösségi média felületeket, és így az Instagramot, vagy akár a Facebookot is a helyén kell tudnunk kezelni. Tudatosítsuk magukban, hogy az érem egyik oldalát látjuk, mindenki igyekszik a legjobb arcát mutatni. De ettől még tudnunk kell azt, hogy a kép mögött lévő ember életében is vannak nehézségek, kihívások, problémák. 

Olyan embereket kövessünk az egyes felületeken, akiknek a tartalmaitól jobban érezzük magunkat, inspirálnak, informálnak minket, akik valóban értéket teremtenek. Ha ez pedig nincs meg, akkor bátran kövessük ki őket. Alakítsuk úgy ki a közösségi oldalainkat, hogy oda jó érzéssel látogassunk el.


Molnár-Simon Tímea 
blogger, az Anya-talpaló oldalak tulajdonosa, marketing tanácsadó