A jó Instagram sztori 8 titka

2019.03.05

Sok helyen olvashattuk, hogy egyre többen fogyasztanak a social média felületeken sztorikat. Így érdemes a hírfolyamon kívül már ezekre is tartalmat gyártani. Sőt még nagyobb fókuszt tenni rá 2019-ben.

Azonban a jó tartalom itt is kevés, nézzük meg még milyen eszközök segíthetnek abban, hogy növeljük a sztorik látogatottságát és a reakciókat az Instagramon profilunkon?

1. Sztorizzunk minél többet. Meséljünk személyes történeteket, osszuk meg tapasztalatainkat, újdonságainkat, terveinket a sztorikon keresztül a márkánkról, a termékünkről, szolgáltatásunkról.

2. Minden sztoriban használjunk hashtaget (#keresőcímkét). Egyet tudunk itt választani (illetve egyszerű szövegként tudunk többet is bevinni), érdemes itt egy népszerűbbet keresni, ami jól kapcsolódik az adott sztorihoz is.  

3. Említés funkciót, ahol lehet alkalmazzuk. Főleg érdemes használni, ha valakitől átveszünk tartalmat a sztoriban, mert enélkül nem fog értesülni a tartalom tulajdonosa arról, hogy megosztottuk a bejegyzését a történetünkben.

4. Mondjuk el hol vagyunk. Ahol csak tudunk, adjunk meg helyszínt. Így a történetünk az adott helyszín iránt érdeklődőknek is megjelenhet.

5. Tegyünk a sztorinkba az interakcióra ösztönző (szavazás, kérdések, csúszka) eszközöket is. A legnagyobb interakciót a szavazás és a csúszka alkalmazásával érhetjük el.

6. Használjuk a visszaszámlálás funkciót. Egy esemény, egy akció indulása, vége, egy várt bejegyzésünk, termékünk megjelenésére is kiváló eszköz.

7. A sztori bejegyzéseinket, amikről azt gondoljuk, hogy nem csak most aktuálisak tegyük fókuszba. A fókuszokat rendezzük témánként, így a sztori tartalmainkat nem csak 24 órán keresztül tudják a követőink elérni. 

8. Népszerűsítsük a sztorijainkat egyéb helyeken. Mondjuk el az egyik hírfolyam bejegyzésünkben, hogy milyen típusú tartalmakat, milyen plusz dolgokat találhatnak a történeteink között, miért érdemes azokat is nézniük a követőinknek.  Hivatkozhatunk egyéb csatornáinkon is ezekre a történeteinkre. (pl. hírlevélben, weboldalunkon, vagy FB felületünkön). 

További tippekért iratkozz fel hírlevelünkre, és kövesd a FB oldalunkat  és Instagram oldalunkat. 

Írta: Molnár-Simon Tímea - SocialMads